Afbeelding bij artikel
Fototentoonstelling

Fototentoonstelling 'iedereen mag er zijn'

Gepubliceerd: 04-10-2022
Body tekst

In de week van 7 t/m 13 november is het de week van respect. Dit is een jaarlijkse themaweek waarin extra aandacht besteed wordt aan respect hebben voor elkaar. Ook binnen Savant besteden we hier aandacht aan. We willen een organisatie zijn waar iedereen zich thuis voelt. Dit geldt zowel voor bewoner en hun naasten, als medewerkers en vrijwilligers. Dit jaar vragen we aandacht voor het thema: "Seksuele diversiteit, geaardheid, identiteit, je bent goed zoals je bent".

Respect binnen Savant

Hoe kunnen we met elkaar bijdragen aan een respectvolle omgeving, waarin we openstaan voor elkaar en elkaar respecteren zoals we zijn? Savant wil er voor iedereen zijn en een plek bieden waar iedereen zichzelf kan en mag zijn. Respect is opnieuw durven kijken naar jezelf, je eigen meningen en dat ook in het licht van de ander kunnen zien.

 

Fototentoonstelling
Tot de week van respect zal op verschillende locaties van Savant een fototentoonstelling genaamd ‘Iedereen mag er zijn’ getoond worden. De tentoonstelling bestaat uit een serie portretten en verhalen van oudere LGBTQ+'ers uit Brabant. Zij zijn prachtig vastgelegd door fotograaf Karin Jonkers en geïnterviewd door Eric Alink, de stadsdichter van Den Bosch. De portretserie is een initiatief van Stichting Roze 50+, een samenwerking tussen ANBO en COC. De foto’s nodigen uit tot gesprek: Wat betekent ‘er mogen zijn’ en hoe voelt dat? Respect voor elkaar is de rode draad.

Enkele reacties op de fototentoonstelling:

 

“Goed dat jullie hier aandacht aan besteden”
 

“Das toch niet meer nodig! Zulke mensen zijn gewoon normaal en da mag allemaal.”


De tentoonstelling is nog t/m 30 september te zien op Savant de Ameide en van 1 t\m 30 november is deze te zien op Savant de Eeuwsels.