Afbeelding bij artikel
Oudere vrouw dient met behulp van druppelbril zelf oogdruppels toe

Druppelbril verhoogt de zelfredzaamheid

Gepubliceerd: 23-10-2019
Body tekst

Sinds kort zet Savant de druppelbril in. De druppelbril is een speciale bril met gaten in de lenzen waar oogdruppelflesjes in geklemd kunnen worden. Cliënten kunnen hiermee zelf oogdruppels toedienen. Dit verhoogt de zelfredzaamheid.

Esther, Verzorgende binnen Savant:                                                                                                      

“Afgelopen juli was ik op zoek naar een speciaal oogdruppelhulpmiddel voor een cliënt zodat zij niet meer afhankelijk was van onze hulp. Het hulpmiddel dat ik zocht was uit de handel, maar ik vond een nieuw hulpmiddel: de druppelbril. Dit was een uitvinding van twee klaverjasvrienden Evert (86 jaar) en Appie (83 jaar). Geweldig toch!

Tijdens mijn diensten heb ik soms meerdere oogdruppelmomenten. Meestal naar aanleiding van een staaroperatie. Het kan dus zijn dat ik naar Gemert, Nuenen of zelfs Neerkant moet rijden voor alleen een oogdruppel. Ook voor onze cliënten is het niet fijn als zij moeten wachten totdat de verzorgende is geweest om hun ogen te druppelen.

De druppelbril is een mooie uitvinding die ervoor zorgt dat onze cliënten minder of helemaal niet meer afhankelijk zijn van Savant. We gaan altijd eerst samen met onze cliënten oefenen met de bril. Als dat goed lukt, kunnen ze er zelf één bestellen.”

Cliënten van Savant die oogdruppels gebruiken, kunnen hun verzorgende vragen naar de mogelijkheden.

 

Druppelbrillen met daarop het logo van Savant