Afbeelding bij artikel
Computer

Datalek in cliëntenportaal Caren

Gepubliceerd: 27-10-2022
Body tekst

Savant Zorg is deze week door Nedap op de hoogte gebracht dat in het cliëntenportaal Caren is ingebroken. Dit is gebeurd op 17 oktober jl. Iemand met een account van Caren heeft vanuit het portaal documenten van cliënten gedownload. Verschillende zorgorganisaties in Nederland zijn hierdoor geraakt. Nedap heeft aangifte gedaan bij de politie. Zover nu bekend zijn de documenten alleen gedownload en niet verspreid. De politie doet daar verder onderzoek naar.

Het bedrijf Nedap kan technisch gezien en uit privacy-overweging niet vaststellen welke documenten mogelijk zijn ingezien. Nedap weet alleen welke gebruikersaccounts van Caren zijn getroffen en hoeveel documenten zijn gedownload. 

Alle cliënten die Caren gebruiken worden via een bericht in Caren en een brief op de hoogte gebracht van dit incident. In de brief raden we cliënten aan om hun wachtwoord te wijzigen en alert te zijn op phishing-mails. Vanwege het politieonderzoek kon Nedap niet eerder Savant Zorg informeren.
 

Bij Savant Zorg vinden we de bescherming van persoonlijke gegevens heel belangrijk. We werken daarom altijd samen met betrouwbare organisaties. Nedap is een betrouwbare organisatie. We vinden het daarom voor iedereen heel erg dat dit gebeurd is.