Afbeelding bij artikel
duimen

Cliënten wijkzorg erg tevreden over de zorg die ze krijgen

Gepubliceerd: 25-03-2021
Body tekst

De medewerkers van Savant Zorg zijn beloond met een 8,5 als rapportcijfer. Ze hebben deze mooie waardering gekregen van de cliënten van de wijkverpleging. Het laat zien dat Savant Zorg ook in deze lastige tijd goede zorg biedt.   

De kwaliteit van de zorg is door een extern bureau onderzocht via onderzoeksmethode ‘PREM Wijkverpleging’. De cliënten waarderen vooral de persoonlijke aandacht en het feit dat ze zich op hun gemak voelen bij onze zorgverleners. Meer dan 82% van de mensen die de vragenlijst hebben ingevuld, beveelt onze organisatie zelfs actief aan. 

Over het algemeen werd op alle onderdelen hoog gescoord. Het item ‘vaste zorgverleners’ scoorde iets lager met een 7.4. Dit blijft een lastig item vooral in tijden van ziekte rondom corona. Toch blijven we nadenken over hoe we dit verder kunnen verbeteren. 

Marian van Engelenburg, waarnemend bestuurder Savant Zorg: “Ik ben er trots op dat cliënten de zorg die zij ontvangen waarderen met een 8,5. Fijn om te zien dat in zo'n jaar waarin het voor iedereen zwaar was, onze zorg zo goed gewaardeerd wordt. We bedanken de cliënten voor het invullen van de vragenlijsten en de mooie scores die ze ons gegeven hebben.” 

Sinds maart 2019 is dit jaarlijkse onderzoek verplicht voor alle aanbieders van wijkverpleging. Hierin wordt onderzocht hoe cliënten de zorg ervaren en of ze de organisatie aanbevelen bij familie en vrienden.