Afbeelding bij artikel
Duurzaamheid

Bronzen milieukeurmerk behaald

Gepubliceerd: 18-07-2023
Body tekst

Vol trots kunnen wij melden dat wij het bericht ontvingen van milieuplatform Zorg (MPZ) dat Savant Zorg het bronzen milieukeurmerk heeft behaald. Daarmee is voor alle Savant-woonzorglocaties en Savant Kantoor 't Trefpunt, ongeacht eigendom of huur het greendeal keurmerk behaald.

Met het behalen van dit keurmerk zit een periode van drie jaar voorbereiden, beleid vormen, actieplannen uitwerken, duurzame faciliteiten organiseren, energie besparen en zeker ook gedrag van ons allemaal proberen te verduurzamen er op. Het certificaat heeft een geldigheid van 3 jaar. Uiterlijk in juli 2024 zal de eerste controle worden uitgevoerd om na te gaan of de locaties blijvend voldoen aan de gestelde eisen.

De verduurzaming werd ondertussen van een eerste gedachte in 2019 tot een ambitie in het Koersplan in 2020 en is in het recent vernieuwde Koersplan een vaste basiswaarde geworden: ‘een gezonde en duurzame bedrijfsvoering’. Daarmee is de verduurzaming niet meer weg te denken uit de dagdagelijkse gang van zaken binnen onze organisatie. Maar we zijn er nog niet, de ambitie om 50% op energie en grondstoffen te besparen in 2030 ten opzichte van 2019 blijft overeind! De basis is met het bronzen keurmerk gelegd, nu gaan we verder om de verduurzaming tot iets vanzelfsprekends te maken voor iedere collega en bewoner.

Want samen zorgen we voor een goede morgen!