Afbeelding bij artikel
Duurzaam

Alles spic en span met de duurzame schoonmaakmiddelen

Gepubliceerd: 29-12-2022
Body tekst

Kleurloos, geurloos én biologisch afbreekbaar. Het was in het begin even wennen voor de huishoudelijke teams, maar de lijn duurzame  schoonmaakmiddelen van Diversey doen al vier jaar hun reinigende werking in de locaties van Savant Zorg. Dit past naadloos in de Green Deal Zorg waarmee Savant bespaart op energie, volop rekening houdt met het milieu en werkt aan een gezonde leefomgeving. Door het scheppen van helderheid in de wirwar aan schoonmaakproducten, heeft Savant een belangrijke stap gezet in de Green Deal. Zo werkt iedereen op de locaties op dezelfde manier met dezelfde schoonmaakmiddelen.

De duurzame schoonmaaklijn bestaat uit milieuvriendelijke middelen voor zowel dagelijks gebruik (vloerreiniger, interieurreiniger en sanitairreiniger) als voor periodieke toepassingen waaronder, toiletreinigers en ovenreinigers. Daarnaast zorgt een automatisch doseerapparaat dat sprayflacons mooi en afgepast worden gevuld, zodat het altijd de perfecte werking heeft met minder verspilling. Sprayflacon In de wasruimte op de begane grond van Savant de Lisse houdt coördinator huishoudelijke hulp Maria Bennenbroek een lege sprayflacon onder de slang van het doseerapparaat. Deze is gevuld met een groene, een blauwe en een rode zak afhankelijk van de toepassing. Maria draait aan de grote gele knop in het midden, zet het pijltje richting de groene zak en drukt op de afgifteknop: “Nu mengt het doseerapparaat water en schoonmaak- middel in de juiste dosering en laat de gemengde vloeistof automatisch in de sprayflacon lopen. Gemakkelijk en altijd precies goed, nooit te veel of te weinig. Zo verspillen we bijna niets.”

Microvezeldoeken
“Als we appartementen, sanitair en openbare ruimten schoonmaken, gebruiken we altijd eerst klamvochtige microvezeldoeken en gewoon schoon water”, verduidelijkt Maria. “Mocht het niet anders kunnen, dan pas gebruiken we de sprayflacon met milieuvriendelijke middelen. Voorheen moesten we zelf doseren. Nu hebben we dit handige doseerapparaat. Alle huishoudelijke hulpen krijgen training in het juiste gebruik van de schoonmaakmiddelen en bijbehorende materialen als dweilen, stofwissers, handdoeken, emmers en borstels. Omdat we zelfsturend zijn, geven we aan als we ergens niet tevreden over zijn of wat we nog missen in het assortiment. Ook bestel ik zelf de middelen en houd zo de voorraad op peil. Met de duurzame schoonmaakmiddelen zorgen we dat alles altijd spic en span is.”

Pionier Hans Schouten – accountmanager Healthcare van Diversey – roemt Savant Zorg om haar keuze voor de lijn biologisch afbreekbare schoonmaakmiddelen die gemaakt is van plantaardige ingrediënten uit hernieuwbare bronnen in eigen land. “Savant Zorg is een van de eersten in Nederland die met deze specifieke duurzame schoonmaaklijn is gaan werken en mag daar als pionier met recht trots op zijn. Behalve de juiste toepassing van middelen en materialen is het belangrijk dat medewerkers weten dat het écht werkt. Want de middelen hebben geen geur en kleur, anders dan de reinigingspullen die je in de supermarkt koopt. Ook is het van belang dat je op de juiste manier schoonmaakt. Daarom hanteert Savant duidelijke werkprogramma’s en biedt ze regelmatig opfristrainingen aan huishoudelijke hulpen. Want samen komen we verder.”

 

DuurzaamBronzen keurmerk
Kyra Gierlings is de nieuwe adviseur facilitair en inkoop van Savant Zorg. Door haar jarenlange ervaring in de schoonmaakbranche op onder andere Eindhoven Airport weet ze zowel voor als achter de schermen hoe de hazen lopen. Kyra is duidelijk enthousiast over de milieu- vriendelijke lijn schoonmaakmiddelen. “Dit past naadloos bij de Green Deal. De eerste mijlpaal staat in ieder geval gepland voor 2023, het jaar waarin Savant het bronzen keurmerk Milieuthermometer wil binnenslepen – het digitaal meetinstrument waarmee we de voortgang van alle achttien onderwerpen van de Green Deal Zorg in de gaten kunnen houden waaronder water, energie, bodem, vervoer en voeding. Dat geeft ons straks opnieuw een boost om nog betere kwaliteit te leveren!”

duurzaam

Samen zorgen voor een Goede Morgen.