Afbeelding bij artikel
Thuisbegeleiding

7 tot en met 13 oktober Week van de Opvoeding

Gepubliceerd: 09-10-2019
Body tekst

Van 7 tot en met 13 oktober is het Week van de Opvoeding. Het thema van dit jaar is ‘Hand in hand’. Ouders staan er namelijk niet alleen voor en kunnen in sommige gevallen een handje geholpen worden. In dat geval kunnen onze collega’s van de Thuisbegeleiding ingeschakeld worden. Zij helpen mensen hun leven weer op orde te krijgen. Dit doen zij ook voor huishoudens met kinderen.

 

Zoals bij een echtpaar met een dochter van twaalf. De ouders waren veel weg. Het meisje was erg onzeker en kon niet omgaan met de regels die de ouders en school haar hadden opgelegd. Aan de hand van videobeelden van de gezinssituatie is Thuisbegeleiding met het gezin aan de slag gegaan. Er is vooral gekeken wat goed gaat en hoe ze dat meer kunnen inzetten. Dankzij handvatten die het gezin kreeg, is er nu een prettige sfeer in huis en stellen de ouders duidelijke grenzen.

 

Heeft u ook hulp nodig bij de opvoeding? Neem dan contact op met onze collega’s van Thuisbegeleiding. Zij kijken dan samen met u naar de mogelijkheden.