Afbeelding bij artikel
Schilderen

1 tot en met 8 oktober Week tegen Eenzaamheid

Gepubliceerd: 02-10-2019
Body tekst

Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich erg eenzaam en een derde van de volwassen voelt zich wel eens eenzaam. Denk aan ouderen die niet goed hun huis uit kunnen, mensen die door een scheiding alleen komen te staan, maar ook mensen met een druk bestaan die zich nergens echt thuis voelen. Kortom het komt in alle lagen van de bevolking en op iedere leeftijd voor.

 

Binnen Savant Zorg hebben we op verschillende manieren aandacht voor het onderwerp eenzaamheid. Zo zijn er onze collega’s van Thuisbegeleiding die in allerlei huishoudens hulp bieden. Daar kan een klein gebaar al veel teweeg brengen, zoals het sturen van een verjaardagskaart of het brengen van een bezoekje.

 

Daarnaast zijn op alle locaties van Savant dagactiviteiten waar iedereen in de omgeving aan mee kan doen – van eten en schilderen tot bingo. Bekijk bij de verschillende Savant-locaties welke activiteiten er zijn.

 

Wil jij weten hoe je eenzaamheid bij anderen herkent en wat jij hier tegen kan doen? Of ben je zelf eenzaam en zoek je hulp? Bekijk dan de site Eén tegen eenzaamheid