Nieuwe Savant-auto’s in straatbeeld

Vanaf heden rijden er in het straatbeeld van Helmond en omliggende dorpen meerdere nieuwe Savant-auto’s rond. Een auto in de huisstijl van Savant voor Savant-medewerkers die zorg bij de mensen thuis leveren. Op maandagmiddag 25 juni zijn de eerste Savant-auto’s op feestelijke wijze uitgereikt.

Mariëlle van Lieshout, verzorgende bij Savant Zorg, ontving de eerste sleutel van de nieuwe Savant-leaseauto, een spiksplinternieuwe Kia Picanto uit handen van directeur Zorg Thuis Marian van Engelenburg tijdens de feestelijke bijeenkomst van de uitreiking van de auto’s.

Medewerkers die zorg bij de mensen thuis leveren, kunnen de auto leasen middels een voordelige regeling. Tot op heden zijn er enkele tientallen medewerkers die daarvan gebruik maken. Marian van Engelenburg, directeur Zorg thuis bij Savant, is blij met het enthousiasme. “We vinden het als werkgever belangrijk om onze medewerkers voordelen te geven. Kunnen kiezen voor deze mooie Savant-leaseauto is daar een voorbeeld van. Het is een extraatje en financieel interessant voor collega’s in de thuiszorg die veel zakelijke kilometers rijden.”

Medewerkers vragen om Savant-leaseauto

De vraag om leaseauto’s kwam van de medewerkers zelf. Verzorgende Mariëlle van Lieshout is een van hen. “Ik werk in de zogenaamde flexpool van Savant. Met ons team vullen wij openstaande diensten in en komen zodoende bij veel cliënten thuis in verschillende plaatsen. Ik maak veel kilometers en voor mij is dankzij deze regeling het rijden stukken goedkoper. Ook fijn is dat ik nu meer service heb, als ik bijvoorbeeld vroeg in de ochtend pech heb met de auto en meteen geholpen word. Bovendien wil ik met deze herkenbare auto graag kenbaar maken dat ik voor Savant werk, hier ben ik hartstikke trots op!”. Met de leaseauto zijn medewerkers verzekerd van een goede en veilige auto. En hebben ze geen omkijken naar onderhoud en geen vaste lasten. “Zeker in een tijd waarin personeelstekort in de zorg steeds grotere vormen aanneemt, is het aantrekkelijk blijven als werkgever een belangrijk speerpunt van Savant Zorg” vult Marian aan.

De Savant-leaseauto is een witte vijfdeurs Kia Picanto. De auto is herkenbaar dankzij de opvallende belettering in de huisstijl van Savant Zorg. Na de feestelijke bijeenkomst, die plaatsvond bij de autodealer VDNS KIA in Helmond, vertrokken alle medewerkers met hun nieuwe auto.