Nieuw restaurant De Eeuwsels van Savant feestelijk geopend

De heer Wim van Eijck: “De maaltijden zijn heerlijk en we zitten fantastisch ruim.”

Donderdag 3 maart is het nieuwe restaurant van woonzorgcentrum De Eeuwsels van Savant Zorg feestelijk geopend. Het moderne restaurant heet ‘Bij de buren’ en ligt onder het appartementencomplex Noorderlicht van woningbouwvereniging Bergopwaarts dat verbonden is met woonzorgcentrum De Eeuwsels aan het Nieuwveld 85 in Helmond.

Tijdens de opening werd onder belangstelling van genodigden het naambord van het restaurant officieel onthuld door vertrekkend Savant-bestuurder Jan Joris Heling. Daarna kreeg de familie Bours – de bedenkers van de naam – een bos bloemen en een gratis diner bij ‘Bij de buren’.

Aparte koffiecorner
Het ruime, moderne en huiselijk ingerichte restaurant heeft een aparte koffiecorner. “Mensen kunnen hier de hele dag terecht voor gezellige ontmoetingen onder het genot van een kopje koffie en een warme snack. Op krijtborden is het menu van de dag geschreven.” vertelt Remko Serkel, teammanager diensten van Savant Zorg. Door de vele grote ramen valt het daglicht binnen. Sfeervolle lampen, het witte plafond en strak gestucte muren zorgen voor een extra boost aan warm licht. Ook het goed uitgeruste uitgiftebuffet is een ware blikvanger.

restaurant, eten, eeuwsels, savant

De heer Wim van Eijck (links) en Remko Serkel enthousiast in gesprek over het nieuwe restaurant van De Eeuwsels.

Ruim en licht
De heer Wim van Eijck (91) woont al ruim vier jaar in woonzorgcentrum De Eeuwsels. Hij geniet volop van de culinaire maaltijden in restaurant ‘Bij de buren’. “In het oude restaurant in De Eeuwsels zaten we veel dichter op elkaar. Bovendien stonden de rollators in de weg. Nu zijn deze allemaal vóór de restaurantingang geplaatst. Dat scheelt een hoop ruimte. Ook was er in het oude restaurant veel minder licht. Dat is nu veel beter. De maaltijden zijn hier heerlijk en we zitten fantastisch ruim. Het is gezellig en het personeel en de vrijwilligers bieden perfecte service. Wat wil je nog meer?!”

Iedereen welkom!
Het nieuwe restaurant biedt plaats aan circa zestig bezoekers, vertelt Remko Serkel. “Iedereen is welkom om een hapje te komen eten! Geïnteresseerden kunnen zich een dag van tevoren aanmelden bij het restaurant of via Savant Zorg. Nu verzorgt ‘Bij de buren’ ’s middags de warme maaltijd. Maar er zijn steeds meer mensen die ’s avonds warm willen eten. Daar springen we op in. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de inrichting van het restaurant. Zo krijgen alle ramen belettering, wordt bewegwijzering aangebracht en komt er een grote bord met oude foto’s tegen de wand van de koffiecorner. Dat maakt het nóg gezelliger.”