Mantelzorgers in het zonnetje

Mantelzorgers vervullen een belangrijke en waardevolle rol in de zorgverlening aan hun naasten. Ook bij Savant zijn mantelzorgers van grote betekenis. Hun betrokken inzet is onmisbaar. Een reden om de mantelzorgers eens in het zonnetje te zetten. De gemeente Helmond is daarom een waarderingsactie gestart, in samenwerking met het Steunpunt Mantelzorg. Ook Savant Zorg werkt hier graag aan mee!

Zorgt u als mantelzorger voor iemand die langdurig ziek is of een beperking heeft? Dan krijgt u een mooie blijk van waardering. Als mantelzorger kunt u namelijk een cadeaubon aanvragen en ophalen bij het Steunpunt Mantelzorg. U kunt een keuze maken uit verschillende cadeaubonnen waaronder een cadeaubon voor 4 uur aan huishoudelijke diensten van Savant Zorg, te gebruiken voor uw eigen huishouden.

4 uur aan huishoudelijke diensten
Als mantelzorger kunt u gebruikmaken van de huishoudelijke hulp toelage (HHT). U betaalt daardoor een verlaagde eigen bijdrage voor huishoudelijke diensten. Met de tegoedbon voor 4 uur aan huishoudelijke diensten hoeft u zelfs helemaal niets zelf te betalen!

De 4 uur kunt u in één dag inzetten of verdelen over 2 uur op twee verschillende dagen. U kunt deze inzetten voor bijvoorbeeld een ‘grote schoonmaak’ of hulp bij gewenste taken in het huishouden.

Om van deze bon gebruik te kunnen maken dient u inwoner te zijn van één van de zes Peelgemeenten: Asten, Deurne, Gemert-Bakel, Helmond, Laarbeek of Someren. De bon is te verzilveren tot 1 december 2015 en dient voor die tijd afgegeven te worden bij de zorgaanbieder waar u huishoudelijke diensten aanvraagt.

Informatie over de actie en procedure voor het aanvragen van de cadeaubon leest u hier.