Mantelzorgers

Met volle inzet

Door ziekte of ouderdom kan het zijn dat uw naaste niet meer in staat is om voor zichzelf te zorgen. Vanzelfsprekend neemt u deze taak dan over. Dankzij de persoonlijke band met uw dierbare regelt u het huishouden en de financiën. Ook verleent u als mantelzorger belangeloos een deel van de persoonlijke verzorging. Waar nodig springt Savant Zorg bij met professionele zorg.

De rol van mantelzorgers bij de ondersteuning van mensen in hun eigen omgeving wordt groter. Als mantelzorger speelt u een belangrijke en waardevolle rol bij de zorgverlening. Sterker nog, u bent van grote betekenis voor Savant Zorg! Uw betrokken inzet is onmisbaar. Wij vinden het belangrijk dat u de zorg en huishoudelijke taken gemakkelijk kunt afstemmen met familieleden en vrienden. Daarom heeft Savant speciaal voor u een aparte besloten website opgezet, de Savant Zorgsite.

Besloten website speciaal voor mantelzorgers
De Zorgsite is een aparte, besloten website waar u gratis en eenvoudig een rooster met taken of bezoektijden kunt aanmaken. Ieder aangesloten (familie)lid kan zich vervolgens inplannen. Hierdoor zijn alle betrokken mantelzorgers altijd op de hoogte van wie wanneer aanwezig is. Bovendien kunt u via deze besloten Zorgsite informatie en nieuws met elkaar uitwisselen. Moeten er onverhoopt extra afspraken worden gemaakt, dan kunnen via de website snel groepsmails en sms-berichten worden verstuurd.

Kennisplatform over Dementie voor mantelzorgers
Zorgt u voor iemand met dementie of heeft u in uw directe omgeving te maken met dementie? Neem dan een kijkje op www.dementie.nl. Een online platform met informatie, tips en ervaringsverhalen voor iedereen die zorgt voor iemand met dementie. De website is met name gericht op het vergroten van de kennis bij mantelzorgers.

Overige interessante links

< Coaching voor mantelzorgers

< Nieuwsbrief Mantelzorg Helmond, Deurne, Gemert-Bakel, Nuenen, Son & Breugel – voorjaar 2016

< Nieuwsbrief Mantelzorg Asten-Someren – lente ’16