Lustrumfeest Hof van Bethanië groot succes

‘Aandacht voor de leuke dingen in het leven’

Hof van Bethanië, het Mierlose woonzorgcentrum van Savant Zorg, bestaat vijf jaar. Reden voor een feestweek voor bewoners, medewerkers, vrijwilligers en omwonenden. “Er waren vorige week allerlei activiteiten, voor ieder wat wils. Mensen hebben genoten!”, zegt Vera Kersjes, begeleider welzijn.

“Het is belangrijk om de leuke dingen in het leven met elkaar te vieren. Het eerste lustrum van Hof van Bethanië is een mooie aanleiding om iets extra’s te doen voor onze bewoners, medewerkers, vrijwilligers en omwonenden”, vertelt Joris Sträter, directeur woonzorg van Savant Zorg.

Gevarieerd programma
Een week lang vonden allerlei activiteiten plaats. Onder meer een bruidsmodeshow waaraan bijna dertig medewerkers en vrijwilligers meededen, een muzikale bingo, een verzoekplatenprogramma, een koor, een Beweegtuin-programma met gezonde smoothies, een soepproeverij en een vrijwilligers- en personeelsfeest. “Tientallen vrijwilligers hebben ervoor gezorgd dat alles op rolletjes liep”, vertelt Vera Kersjes, een van de drijvende krachten achter de feestweek.

Honden knuffelen
Op Hof van Bethanië wonen veel mensen in een appartement met zorg en service. Er zijn daarnaast ook vier kleinschalige woongroepen voor mensen met dementie. Voor hen werd een aantal aparte activiteiten georganiseerd in hun eigen huiskamer. Zo kwamen koks een heerlijke maaltijd bereiden en kregen de bewoners bezoek van een aantal vriendelijke honden en hun baasjes. “Deze regionale honden-aaigroep bezoekt veel mensen met dementie. Juist deze mensen worden rustig door het contact met de honden en voelen zich vaak de hele dag prettiger. En omdat ze bijvoorbeeld met een balletje spelen, krijgen ze ongemerkt ook nog wat beweging. Dat is natuurlijk enorm positief en stimulerend! Onze bewoners hebben zichtbaar genoten van de honden”, geeft Vera aan.

Een fijne plek in Mierlo
Hof van Bethanië werd vijf jaar geleden gebouwd op de plek waar voorheen Bethanië stond. Directeur Joris Sträter is zichtbaar trots op ‘zijn’ woonzorgcentrum. “Het is een mooi gebouw, dat aan de buitenkant de sfeer van het oude Bethanië ademt, maar van binnen heel modern, licht en sfeervol is. Het is voor mensen een fijne plek om te zijn, dat merk je aan alles. Hof van Bethanië is een woonzorgcentrum met alles onder één dak: verzorgingshuiszorg, verpleeghuiszorg, seniorenwoningen, huisarts, fysiotherapeut, Sint Anna en een apotheek. En het is ook nog eens een plek waar bewoners en omwonenden dagelijks terecht kunnen voor een lekkere maaltijd, gezelligheid en een gevarieerd activiteitenaanbod. We mogen hier heel trots op zijn met z’n allen.”

De bewoners van Hof van Bethanië genieten zichtbaar van de knuffelhonden

De bewoners van Hof van Bethanië genieten zichtbaar van de knuffelhonden