Leuke workshops voor medewerkers voor bewustwording duurzame inzetbaarheid

Savant Zorg houdt medewerkers graag vitaal

De medewerkers van Savant Zorg zetten zich elke dag in om de best mogelijke zorg te geven aan cliënten. Savant stimuleert medewerkers om óók goed voor zichzelf zorgen. In de week van 15-21 mei vindt een speciale actieweek plaats met heel veel gezonde en ontspannende workshops voor medewerkers.

Savant Zorg besteedt veel aandacht aan het vergroten van de zelfredzaamheid en de vitaliteit van haar cliënten. Maar medewerkers moeten óók aan hun eigen gezondheid en vitaliteit denken. “Medewerkers kunnen pas goed voor de cliënten zorgen als zij ook goed voor zichzelf zorgen,” zegt Mirjam Mensinga, coördinator verzuim en re-integratie bij Savant Zorg. “We maken medewerkers bewust van hun duurzame inzetbaarheid en de rol die ze daar zelf in hebben. Savant is daar al jaren actief mee bezig. Gelukkig komt er ook landelijk steeds aandacht voor dit belangrijke onderwerp, bijvoorbeeld binnen onze brancheorganisatie.”

Leuke en interessante workshops
De BRAVO-week is bedoeld om het onderwerp ‘duurzame inzetbaarheid’ op een laagdrempelige manier onder de aandacht te brengen. De letters BRAVO staan voor méér Bewegen, stoppen met Roken, matig met Alcohol, gezonde Voeding en voldoende Ontspanning. Op deze vijf terreinen kunnen medewerkers een week lang leuke en interessante workshops volgen, bijvoorbeeld gezonde smoothies maken, nordic walking, yoga, gezond blijven bij onregelmatige diensten en intuïtief schilderen. De meeste workshops worden door eigen medewerkers van Savant gegeven.

Corrie Munsters (l) en Marion Swinkels creatief aan de slag tijdens de workshop Handlettering

Corrie Munsters (l) en Marion Swinkels creatief aan de slag tijdens de workshop Handlettering

Compliment voor medewerkers
Joris Sträter, directeur woonzorg bij Savant Zorg, gaf maandagochtend het officiële startsein voor de BRAVO-week. Tegen de aanwezige medewerkers zei hij: “Savant vindt het heel belangrijk dat jullie op een goede manier met je lijf omgaan en dat je voldoende tijd neemt om te ontspannen. Daardoor houd je energie om je werk met plezier te blijven doen. Maar BRAVO heeft voor mij nog een betekenis. Bij Savant zijn we heel trots op de zorg die we leveren. Dat doen jullie met elkaar en daarvoor verdienen jullie een groot compliment. Het werk dat jullie elke dag doen, lijkt misschien vanzelfsprekend maar dat is het in mijn beleving niet. Daarom zeg ik: BRAVO, heel erg bedankt voor jullie inzet.”

Handlettering
Corrie Munsters en Marion Swinkels werken beiden als verzorgende in Savant Rivierenhof. Op maandagochtend deden zij mee met de workshop Handlettering, waarbij ze hun eigen mini-poster met schitterend getekende letters en illustraties maakten. “Ik ben graag creatief bezig en vind het leuk om nieuwe dingen te ontdekken. Daarom heb ik me voor vijf workshops opgegeven. Het is geweldig dat Savant dit aanbiedt. Het voelt echt als een blijk van waardering”, zegt Corrie Munsters.

Marion Swinkels is het van harte met haar collega eens. “Het is belangrijk dat je voldoende ontspant – vóórdat je klachten krijgt. Door deze workshops kun je jezelf op andere gebieden ontplooien en ontdekken wat jou ligt. En je leert weer collega’s van andere locaties kennen, dat vind ik ook erg leuk!”