Kennismaking met nieuwe Savant van Lenthof in Nuenen

Veilig en vertrouwd wonen voor mensen met dementie

“Als u gewend bent om elke zondag naar de kerk te gaan, dan zorgen we er bij Savant van Lenthof voor dat u dat zo lang mogelijk kunt blijven doen.” Wijkverpleegkundige Josje van Vugt legt in één zin uit wat dit nieuwe woonzorgcomplex in het hart van Nuenen zo bijzonder maakt.

Mensen met dementie huren bij Savant van Lenthof een volwaardige woning met zorg op maat. Josje: “Het appartement wordt ingericht met eigen meubels, gordijnen en persoonlijke herinneringen. We willen dat mensen zo lang mogelijk de connectie houden met hun vertrouwde leven. En het is onze taak als zorgteam om daarbij te ondersteunen en te sturen waar dat nodig is.”

Nuenen dementie

Wijkverpleegkundige Josje van Vugt laat de zussen Christien (links) en Agnes het nieuwe woonzorgcentrum Savant van Lenthof aan de Kerkstraat zien. De zussen bezochten begin oktober de informatieve bijeenkomst in het nieuwe woonzorgcentrum in aanbouw.

Elkaar ontmoeten in de tuin en buurtkamers
Savant biedt vanaf november in Nuenen een beschermde omgeving met een maximaal gevoel van bewegingsvrijheid. Een groene haag onttrekt het hek aan het zicht, er is nagedacht over zo min mogelijk obstakels, de ruimtes zijn licht en het kleurgebruik is passend om prikkels te verminderen. De prachtige tuin en de vier buurtkamers maken ontmoeten een logisch onderdeel van wonen bij Savant van Lenthof.

Op 3, 4, 5 en 6 oktober bezochten bijna 100 geïnteresseerden een informatieve bijeenkomst in het woonzorgcentrum in aanbouw. Speciaal voor deze dagen werd Savant van Lenthof voor hen opengesteld terwijl de bouw nog in volle gang is. Toekomstige bewoners, familieleden en mantelzorgers proefden de sfeer, maakten kennis met het zorgteam én bezochten natuurlijk de appartementen.

“Het voelt echt alsof dit haar plekje is”
De zussen Christien en Agnes zijn al een tijd op zoek naar passende woonruimte voor hun moeder. Ze werden erg enthousiast toen ze hoorden over Savant van Lenthof. Christien: “Het voelt echt alsof dit haar plekje is. Hier hoeft ze haar vrijheid niet op te geven. Ze blijft zo zelfstandig mogelijk, maar wel binnen een veilige en beschermde omgeving.” “Plus wij krijgen de rust die we nodig hebben. Nu heb je toch altijd zorgen”, zegt Agnes.

Wonen zoals thuis met de zorg van nu
Wonen in Savant van Lenthof betekent wonen zoals men dat thuis gewend is. Er is veel aandacht voor welbevinden, mensen houden zoveel mogelijk eigen regie en uiteraard is alle denkbare zorg 24/7 voorhanden. “Samen met de bewoner, de familie en het zorgteam bekijken we wat mogelijk en nodig is. Dus als bewoners er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van de zorg af te nemen, is dat ook prima”, legt Josje uit. “Dat is het mooie van een eigen appartement bij Savant van Lenthof.”

Open huis 27 en 28 oktober
De 30 appartementen zijn vanaf 1 november beschikbaar voor de eerste bewoners. Wilt u meer weten over dit nieuwe woonzorgcentrum in Nuenen of wilt u zich inschrijven? U bent van harte welkom tijdens de open huis-dagen op vrijdag 27 oktober tussen 11.00 en 19.00 uur en op zaterdag 28 oktober tussen 10.00 en 16.00 uur aan de Kerkstraat in Nuenen. Meer informatie vindt u op www.savant-zorg.nl of bel: 0492 – 572 000.