Hoogste punt bouw woonzorgcentrum Savant bereikt

Nieuwe vorm wonen met zorg in centrum Nuenen voor mensen met dementie

Het hoogste punt van de bouw van het nieuwe woonzorgcentrum Savant van Lenthof in de Kerkstraat is bereikt. Een moderne woonvorm voor mensen met dementie die zelfstandig kunnen wonen in dit complex. Op dinsdag 2 mei werd de mijlpaal op de bouwlocatie gevierd met omwonenden en relaties van zorgorganisatie Savant Zorg. De eerste verdieping van het woonzorgcentrum is inmiddels klaar.

Bij de bouw staat Richard Dehne, coördinator van zorg voor het nieuwe woonzorgcentrum Savant van Lenthof. Het complex in de Kerkstraat is dit najaar gereed.

Bij de bouw staat Richard Dehne, coördinator van zorg voor het nieuwe woonzorgcentrum Savant van Lenthof. Het complex in de Kerkstraat is dit najaar gereed.

Het nieuwe woonzorgcentrum geeft mensen met dementie bewegingsvrijheid binnen een beschermde leefomgeving. Richard Dehne is coördinator van de zorg voor Savant van Lenthof en verzorgt de huisbezoeken voor het bespreken van de benodigde zorg bij de toekomstige bewoners. Met zijn collega’s is hij bezig met het samenstellen van het nieuwe team dat in deze locatie komt werken. “We zijn nu volop bezig met het vormen van een ijzersterk team van verzorgenden. Samen gaan we ervoor zorgen dat bewoners en mantelzorgers zich thuis gaan voelen en een fijne, veilige en warme omgeving ervaren. Wonen in Savant van Lenthof is erop gericht dat het leven van de nieuwe bewoners zoveel mogelijk doorloopt zoals men dat thuis gewend is, ook als het gaat om sociale contacten. Bewoners behouden zoveel als mogelijk de regie over hun eigen leven. Er zal veel aandacht voor hun welbevinden zijn en uiteraard is alle denkbare zorg 24 uur per dag beschikbaar.”

Moderne appartementen met zorg
De nieuwe locatie wordt een modern gebouw met 30 appartementen, verschillende gemeenschappelijke ruimtes en een fraaie tuin. “Vernieuwend is dat bewoners hier zelf hun appartement huren, met hun familie bepalen welke vorm van zorg zij wensen en veel bewegingsvrijheid kennen”, vertelt Richard. “Van begane grond tot de eerste etage en de tuin.” Het woonzorgcentrum is uitgerust met de nieuwste techniek. Naast een beschermde woonomgeving biedt Savant in deze locatie professionele verzorging, verpleging, behandeling en begeleiding.

De nieuwe appartementen zijn beschikbaar vanaf het najaar 2017. Wilt u meer weten over Savant van Lenthof of wilt u zich vrijblijvend inschrijven? Bel dan (0492) 572 000 of kijk hier.