Grote interesse tijdens open huis Savant van Lenthof

‘Wat is het complex geweldig ruim, mooi en licht’

Het was druk bij Savant van Lenthof, een nieuw woonzorgcentrum van de zorgaanbieder Savant Zorg in het dorpshart van Nuenen. Op 26 oktober werd dit nieuwe complex officieel geopend. De daaropvolgende open huis-dagen op vrijdag 27 en zaterdag 28 oktober werden door wel 1.000 geïnteresseerden bezocht. Na een warm welkom door de gastvrouwen, startte de rondleiding langs de appartementen en buurtkamers. 

Onder het genot van live pianomuziek hadden de bezoekers alle ruimte om te vragen, kijken en ontdekken.

Ook Els en Jan kwamen op bezoek. “Het gaat goed met ons, toch zijn we benieuwd, want je weet maar nooit.” Jan is onder de indruk van de organisatie: “Vanaf het eerste moment word je aan de hand genomen.” En van de inrichting: “Wat is het geweldig ruim, mooi en licht”. Els: “En dat positieve gevoel wordt alleen maar versterkt hoe langer we hier zijn. Geen kleine kamers, geen ‘ziekenhuis’-sfeer; de nadruk ligt duidelijk op fijn wonen.”

Thuisgevoel
Hans en zijn vader Jan lopen door de brede gang. “De sfeer is goed. De inrichting is modern, maar wel zo dat iedereen zich thuis voelt. De appartementen zijn ruim en het is fijn dat huisdieren mee mogen.” Hans vindt het jammer dat zijn beide ouders niet in hetzelfde appartement kunnen wonen. Zorgcoördinator Richard Dehne begrijpt de zorg van Hans en gaat met hem in gesprek.

Wonen zoals thuis met de zorg van nu
Mensen met dementie huren bij Savant van Lenthof een volwaardige woning met zorg op maat. Verzorgenden Christine Wilde en Tjitske Urlings zijn twee nieuwe gezichten in het team: “Wij komen uit de wijkzorg. Vooral het doel om mensen zo lang mogelijk in verbinding te houden met hun vertrouwde leven, spreekt ons aan. Het is onze taak als zorgteam om samen met bewoners en familie te overleggen waar wij kunnen ondersteunen. En te begeleiden waar dat nodig is.”

Eigen appartement
De 30 appartementen zijn vanaf 1 november beschikbaar voor de eerste bewoners. Wilt u meer weten over dit nieuwe woonzorgcentrum in Nuenen of wilt u zich inschrijven voor een eigen appartement? Meer informatie vindt u op www.savant-zorg.nl of bel: 0492 – 572 000.