Duurzaamheid

Body

Savant wil graag haar steentje bijdragen aan het verduurzamen van de zorgsector. 

Tekst

Savant Zorg erkent haar rol daarin. Dan gaat het niet alleen om het verminderen van verspilling en CO2-uitstoot. We willen in 2030 de helft minder energie en grondstoffen verbruiken dan in 2019.

Tekst

Samen duurzame ontdekkingen doen

Een Goede Morgen. Daar gaat Savant zich de komende jaren mee bezighouden. Een goede start naar wat morgen komen gaat. En dan met name als het gaat om duurzaamheid. Heel de wereld dient te verduurzamen om de aarde na te laten aan de generaties na ons.

Hoe ga jij dit aanpakken?

“Ik wil graag inspireren hoe we zoveel mogelijk duurzaam kunnen leven en werken: Samen zorgen voor een Goede Morgen. Dat gaat zorgen voor veel positieve energie.”


Wat is duurzaamheid?

“Bij duurzaamheid denk je vrijwel direct aan techniek. Aan zonnepanelen, warmtepompen, warmte/koude-opslag en isolatie. Het grote werk zeg maar. Daar valt een wereld mee te winnen. Maar groene winst valt ook te halen bij jou op je werk, bij de dagelijkse dingen die je doet. Misschien wel meer dan je denkt. Samen gaan we dan op ontdekkingsreis op bekend terrein. Ik help dan om met andere ogen naar de omgeving te kijken die jij zo goed kent. Je moet eens zien hoe makkelijk het is om duurzamer te gaan werken en leven!”
 

Jij gaat mensen informeren, inspireren en activeren. Dat klinkt alsof je alles weet van duurzaamheid. Wat is je achtergrond?

 “Ik ben ervaringsdeskundige, geen expert. In Oisterwijk heb ik me beziggehouden met een duurzaamheidsmarkt. Het idee was om mijzelf en anderen te inspireren om duurzamer te gaan leven. En dat bleek niet altijd zo ingewikkeld te zijn. Vandaar dat Savant mij benaderd heeft. De komende twee jaar gaan we onderzoeken hoe we Savant duurzamer kunnen maken. Samen zorgen voor een Goede Morgen. Wat een uitdaging! Ik verheug me op de ontdekkingen.”

Bronzen milieukeurmerk behaald!
Tekst

Savant werkt actief aan verduurzaming en heeft daarom in juli 2020 de Green Deal Zorg Helmond/De Peel en de Green Deal Zorg Eindhoven 2.0/MRE getekend. Besparen op energie, volop rekening houden met het milieu en werken aan een gezonde leefomgeving. Samen met andere zorginstellingen in de regio is Savant actief aan de slag gegaan met het verbeteren van milieuprestaties.

In juli 2023 heeft Savant Zorg het bronzen milieukeurmerk behaald. Daarmee is voor alle Savant-woonzorglocaties en Savant Kantoor 't Trefpunt, ongeacht eigendom of huur het greendeal keurmerk behaald. De verduurzaming werd ondertussen van een eerste gedachte in 2019 tot een ambitie in het Koersplan in 2020 en is in het recent vernieuwde Koersplan een vaste basiswaarde geworden: ‘een gezonde en duurzame bedrijfsvoering’. Daarmee is de verduurzaming niet meer weg te denken uit de dagdagelijkse gang van zaken binnen onze organisatie. Maar we zijn er nog niet, de ambitie om 50% op energie en grondstoffen te besparen in 2030 ten opzichte van 2019 blijft overeind! De basis is met het bronzen keurmerk gelegd, nu gaan we verder om de verduurzaming tot iets vanzelfsprekends te maken voor iedere collega en bewoner. Want samen zorgen we voor een goede morgen!

Media
Green Deal