Cliënten, medewerkers en relaties wijkteams Savant Zorg slaan handen ineen voor SamenLoop voor Hoop Geldrop-Mierlo

Rondvlucht boven regio als hoofdprijs

Op 9 en 10 juni aanstaande neemt een groot aantal wandelaars deel aan de SamenLoop voor Hoop, een 24-uurs wandelestafette van KWF Kankerbestrijding in Geldrop-Mierlo. Tijdens dit evenement genieten bezoekers van een bijzonder programma boordevol muziek en activiteiten. Het geld dat tijdens de SamenLoop voor Hoop wordt ingezameld, gaat naar kankeronderzoek. Speciaal voor dit doel hebben cliënten, medewerkers en relaties van de wijkteams Mierlo en Geldrop van Savant Zorg de handen ineengeslagen.

Tijdens de wandelestafette kunnen bezoekers bij de Savant-kraam het Rad van Fortuin spelen. De te winnen prijzen zijn allemaal belangeloos beschikbaar gesteld door cliënten, medewerkers en relaties van de wijkteams van Savant Zorg. Zo is de hoofdprijs, een rondvlucht boven Mierlo, Brandevoort en Helmond voor twee personen, aangeboden door Stichting Brandefood naar een idee van een familielid van de wijkverpleegkundige team Mierlo-Noord. Andere prijzen zijn geschonken door de ruim vijftien andere partners van de wijkteams. Bijvoorbeeld een knipbeurt bij een kapper, diner voor twee personen en exemplaren van het avonturenboek ‘Het Geheim van het verdwenen Katoenpad’. Bovendien zijn er veel prijzen gemaakt door cliënten van Savant. Zo heeft de heer Albert Martens (85) uit Mierlo speciaal voor de SamenLoop voor Hoop mooie dassen gebreid op zijn zelfgemaakte breiplank.

De heer Martens vertelt geanimeerd aan dochter Gina Cardinaals en verzorgenden Sandra van Doormalen (rechts) en Maria Knoops hoe hij zijn dassen breidt op zijn ‘breiplenkske’

Breiplenkske
“Ik maak de dassen op mijn eigen breiplenkske”, laat de heer Martens trots zien. Hij zit op zijn vertrouwde plek in de hoek van zijn bank. Op zijn breiplank staan kleine spijkers mooi in gelid. Daartussen zigzagt een zwarte draad. “Die pak ik beet met mijn kleine schroevendraaier. Daarmee schuif ik de draad telkens over de andere spijker. Van links naar rechts. En hieronder komt de das er mooi uit”, lacht de heer Martens als hij zijn plankje omdraait. Het is te merken dat de handigheid erin zit. “Je ziet dat mijn vader vroeger wever is geweest”, vertelt zijn dochter Gina Cardinaals. “Nu heeft hij een fijne hobby die hij al 29 jaar uitoefent. Toen Savant vroeg of hij een das wilde breien als prijs voor het Rad van Fortuin, vond hij dat een hele eer. Hij is trots dat hij zijn steentje kan bijdragen aan dit goede doel.”

Animo overweldigend
De drijvende krachten achter het Savant-initiatief voor de SamenLoop voor Hoop zijn verzorgenden Maria Knoops en Sandra van Doormalen van het wijkteam Mierlo-Noord. Zij hebben cliënten, medewerkers en sponsoren benaderd. “Het animo om belangeloos mee te werken, is overweldigend. Komt misschien ook door het doel. Iedereen kent wel iemand in zijn omgeving die kanker heeft of heeft gehad. Hier lijdt niet alleen diegene onder die het treft, maar ook de mantelzorgers, naaste familie, vrienden en kennissen. Daarom vinden wij het belangrijk dat er geld komt voor kankeronderzoek. En dat is de reden dat we bezoekers oproepen om vooral naar dit mooie evenement te komen en onze kraam te bezoeken. Iedereen is hartelijk welkom op 9 juni vanaf 13.00 uur tot en met 10 juni 13.00 uur aan de Kervel 3 in Geldrop.”