Burgemeester Berry Link een dag vrijwilliger bij Hof van Bethanië

“Niet alleen heel belangrijk, maar ook ontzettend leuk om te doen.”

Vrijdag 11 maart hield woonzorgcentrum Hof van Bethanië in Mierlo een spelmiddag voor de vrijwilligersactie NLdoet van het Oranjefonds. Een groot aantal vrijwilligers ondersteunden bewoners van Hof van Bethanië bij vijf verschillende spellen. Onder de vrijwilligers die zich speciaal voor NLdoet aangemeld hadden, was ook burgemeester Berry Link van Geldrop-Mierlo. Met zichtbaar plezier hielp hij deelnemers bij het tollenspel en serveerde hij aan het einde van de middag heerlijke pannenkoeken.

“Tijdens een vorig bezoek aan Hof van Bethanië heb ik aangegeven dat ik tijdens NLdoet graag als vrijwilliger kom helpen bij een activiteit”, vertelt burgemeester Link. Want deze ouderen hebben zoveel voor ons gedaan, dan kunnen we als vrijwilliger zeker iets terugdoen. Dat vind ik niet alleen heel belangrijk, maar ook ontzettend leuk om te doen.”

De Reflex
In de grote vide van Hof van Bethanië stond een spellencircuit van vijf spellen opgesteld: een groot computerscherm met Braintrainer, het manshoge Vier op een rij-spel, de bekende sjoelbak, een groot tollenspel en de Reflex. Vooral de Reflex waarbij de deelnemers ad random vallende stokken moesten vangen, leidde tot veel hilariteit. Aan het eind van de middag was er een prijsuitreiking en werden de deelnemende bewoners getrakteerd op smakelijke pannenkoeken.

Kennismaken met Savantlocatie en vrijwilligerswerk
“Het spellencircuit is een idee van de bewoners zelf”, zegt de enthousiaste coördinator Vera Kersjes. “Deze klus hebben we vervolgens aangeboden op NLdoet. Waarna we vier aanmeldingen hebben ontvangen van vrijwilligers. Het mooie van deze dag is dat je mensen van buiten laat kennismaken met onze locatie en met het vrijwilligerswerk. We hebben nu 130 vrijwilligers in Hof van Bethanië. We zoeken nog vrijwilligers voor kleinschalig wonen.”

Mooi initiatief
Mevrouw Nelly Cornelissen-van Roozendaal (82) heeft net negentig punten gescoord bij het Tollenspel en laat met gepaste trots haar blauwe deelnemersformulier zien. “Fijn dat zoveel vrijwilligers zijn gekomen om ons te helpen. Door hun inzet kunnen wij als bewoners ook doordeweeks veel doen zoals kienen, gymnastiek, schilderen en kaarten.” Evelien van der Linden (64) heeft zich speciaal voor NLdoet als vrijwilliger aangemeld bij Hof van Bethanië. “Een mooi initiatief omdat ik op deze dag iets kan betekenen voor de medemens. Bovendien is het een mooie gelegenheid om kennis te maken met het vrijwilligerswerk, de locatie en de bewoners. Zo overweeg ik om me als vrijwilliger bij de wandelgroep van Hof van Bethanië aan te melden.”

Vol enthousiasme helpt burgemeester Berry Link tijdens de vrijwilligersactie op Hof van Bethanië bij het tollenspel.

Vol enthousiasme helpt burgemeester Berry Link tijdens de vrijwilligersactie op Hof van Bethanië bij het tollenspel.