Buitenruimte woonzorgcentrum Savant de Ameide geopend

Nieuw omheind terras zorgt voor extra woongenot en veiligheid bewoners

Onder tropische temperaturen hebben de Helmondse wethouders Frans Stienen en Erik de Vries afgelopen maandagmiddag de nieuwe buitenruimte van woonzorgcentrum Savant de Ameide in het centrum van Helmond feestelijk geopend. Het mooi aangelegd omheind terras aan de rechterzijde van het restaurant, biedt bewoners gelegenheid om afgeschermd buiten te zitten. Overdag staan twee poorten open voor de snelle doorgang naar het achter gelegen complex Koninginnehof en het stadscentrum. In de avonduren gaan ze op slot, zodat bewoners van Savant de Ameide én de bewoners van het naastgelegen appartementencomplexen Nazareth en De Kluis ook ’s avonds heerlijk veilig kunnen ontspannen in de buitenlucht.

De financiering, uitvoering en inrichting van de nieuwe buitenruimte is gerealiseerd door gemeente Helmond, woningbouwvereniging Volksbelang en Savant Zorg. De plaats waar nu het buitenterras ligt, was eerst een donkere hoek waar zich regelmatig ongewenste bezoekers ophielden. Bovendien had Savant de Ameide, behoudens de balkons van de appartementen, geen buitenterras voor haar huurders. Om zowel de veiligheid als het woongenot te verhogen, hebben de drie partijen binnen één jaar gezorgd voor een veilige en fijne plek.

Schoolvoorbeeld
Wethouder Stienen is één van de drijvende krachten achter het project. “De nieuwe buitenruimte sluit mooi aan bij het centrumplan van de gemeente, omdat dit soort plekken in onze stad vaak braak blijven liggen. Nu hebben bewoners er een mooie en vooral veilige ruimte bij die prima past bij het moderne restaurant. Een schoolvoorbeeld van goede samenwerking.” Dat vindt ook Anke Kuijpers, hoofd vastgoed en bouw bij SavantZorg. “Savant Zorg heeft de camerabeveiliging aangebracht en gezorgd voor sponsoring van het nieuwe terrasmeubilair, Volksbelang zorgde voor de verlichting. Samen hebben we het

Dora van Vlerken, directeur woonzorg Helmond bij Savant Zorg, brengt een proost uit op de nieuwe buitenruimte van Savant de Ameide.

hek met de poorten geplaatst. De gemeente Helmond tekende vervolgens voor de grondverbetering, de beplanting en de bestrating van het terrein.” Als derde samenwerkingspartner onderstreept directeur Leon van Stiphout van Volksbelang het belang van deze buitenruimte. “Het project past precies in onze visie van verbinden en versterken. De oudere bewoners van onze naastgelegen appartementencomplexen kunnen naar wens gebruik maken van de zorgvoorzieningen van Savant de Ameide. Daar hoort het buitenterras zeker bij, omdat deze gezellige plek de vereenzaming tegengaat. Je komt elkaar tegen en maakt een praatje. Heel fijn.”

Niet gauw bang
De bewoners zijn blij met de nieuwe plek en genieten van de frisse buitenlucht. “Voorheen zaten bewoners vooral op de stoep aan de voorkant van het restaurant”, vertelt de goedlachse heer Ad Paulussen (64). “Ik ben geboren en getogen in de Helmondse volkswijk ’t Haagje en woon nu in Savant de Ameide. Ik ben niet gauw bang van aparte types. Maar ik kan me voorstellen dat andere bewoners dat wel zijn. Het is dus goed dat we mooi beschermd buiten kunnen zitten, want veiligheid is gewoon belangrijk. Ik hoop wel dat ik daar ná zes uur ’s avonds ook terecht kan, want dan heb ik er pas tijd voor.”

Wonen in Savant de Ameide
Senioren die een woning met zorg en service willen huren in Savant de Ameide kunnen reageren op het woningaanbod via www.wooniezie.nl of contact opnemen met de woonconsulenten van Savant Zorg via telefoonnummer (0492) 572 111. Een e-mail sturen naar wonen@savant-zorg.nl kan ook.