‘Bewoners op korte vakantie in Bergeijk’

Grootschalig onderhoud woonzorgcentra Savant Sonnehove en Savant de Lisse

In twee woonzorgcentra van Savant Zorg, Savant Sonnehove in Someren en Savant de Lisse in Asten, vindt vanaf 16 januari grootschalig onderhoud plaats. WoCom, eigenaar van de panden gaat in de woonzorgcentra de waterleidingen van alle appartementen vervangen om lekkages tegen te gaan en te voorkomen. Door de werkzaamheden in de keukens en badkamers zijn de appartementen enkele dagen niet bewoonbaar. De bewoners verblijven in die periode een midweek op een andere zorglocatie. 

Woningcorporatie woCom, eigenaar van beide Savant-gebouwen, vernieuwt de waterleidingen van in totaal 221 appartementen. “Onlangs is er een lekkage geweest in enkele appartementen,” licht Mirjam Kräwinkel, directeur-bestuurder van woCom, toe. “Dat willen we in de toekomst voorkomen. Daarom pakken we nu preventief alle waterleidingen aan. In overleg met Savant gaat installatiebedrijf Kemkens deze leidingen gefaseerd voor ons vernieuwen. Voorop staat dat bewoners hiervan zo min mogelijk hinder ondervinden. Op 16 januari starten we met de eerste appartementen.”

Vakantie voor de bewoners
Joris Sträter, directeur Woonzorg Asten, Mierlo en Someren van Savant Zorg licht toe: “Savant staat voor passende, professionele zorg. Dit betekent dat we de zorg willen bieden in een voor de cliënt aangename omgeving. Om de overlast van het onderhoud te beperken en onze cliënten wat extra’s te bieden, hebben we gekozen voor een prettig alternatief. Een vakantieweek voor onze bewoners op zorglocatie De Putse Hoeve in Bergeijk. Op deze locatie zijn diverse zorgfaciliteiten aanwezig zoals hoog-laagbedden en tilliften. Bewoners ontvangen hier de reguliere zorg van hun vertrouwde zorgteam. Tevens krijgen zij een extra activiteitenprogramma aangeboden. Uiteraard worden ook maaltijden, vervoer en hulpmiddelen door Savant verzorgd.”

Onderhoud in de appartementen voor mensen met dementie
De waterleidingen in appartementen waar mensen met dementie wonen, worden in een later stadium aangepast. Voor hen is een vertrouwde omgeving erg belangrijk. De bewoners blijven daarom op de eigen kamer in de bekende omgeving.