Bewoners genieten van midweek Bergeijk

Renovatie Savant-appartementen in Someren en Asten gestart

Savant Zorg is samen met woningcorporatie woCom gestart met grootschalig onderhoud aan 221 appartementen in woonzorgcentrum Savant Sonnehove in Someren en woonzorgcentrum Savant de Lisse in Asten. Tot eind maart 2017 vervangt pandeigenaar woCom fasegewijs preventief alle waterleidingen in de woningen van beide locaties. Door de werkzaamheden zijn de appartementen enkele dagen niet bewoonbaar. Om de overlast voor cliënten te beperken, gaan zij de komende twee maanden in groepen van telkens twintig personen een midweek op vakantie naar zorglocatie De Putse Hoeve in Bergeijk. Hier krijgen zij een onderhoudend activiteitenprogramma aangeboden. Bij terugkomst is hun eigen appartement weer compleet in orde.

De Putse Hoeve is volledig toegerust voor ouderen. De ruime slaapkamers zijn voorzien van hoog-laagbedden, tilliften en badkamers met invalidentoilet. Ook kunnen mensen de lift pakken en zijn de gangen extra breed. Het restaurant en de activiteitenruimte zijn gezellig ingericht en ademen een knusse Brabantse sfeer. Tijdens het verblijf in De Putse Hoeve krijgen de gasten zorg en begeleiding van hun eigen vertrouwde Savant-zorgteams. Bovendien verrast de keuken van de Bergeijkse zorglocatie de speciale vakantiegasten elke dag met verse en smakelijke maaltijden. Ook aan aangename dagbesteding heeft Savant gedacht. Zo kunnen de cliënten van Savant Zorg onder andere luisteren naar mooie verhalen van een boeiende vertelster en een koor. Ook genieten zij van een wellnessmiddag en een gezellige familieavond.

bewoners luisteren aandachtig naar een geanimeerd verhaal in de ontmoetingsruimte van De Putse Hoeve in Bergeijk.

bewoners luisteren aandachtig naar een geanimeerd verhaal in de ontmoetingsruimte van De Putse Hoeve in Bergeijk.

Voortreffelijk geregeld
“De Putse Hoeve is een heel mooie plek om vakantie te houden”, zegt mevrouw Hélène Jurgens (87). “Wij zijn met de bus gekomen en ik heb onderweg enorm genoten van de reis. Ik kon bij mijn kinderen logeren, maar heb toch bewust gekozen voor deze vakantie. Nog geen seconde spijt van gehad want het is hier reuze leuk! Alles is voortreffelijk geregeld zoals de voorbereiding, het zorgteam, de activiteiten en het eten. En als we even niets te doen hebben, gaan we met een klein groepje kaarten. Ik heb zelf wat spulletjes meegebracht voor mijn hobby’s, maar daar kom ik gewoon niet aan toe. Vrijdag gaan we jammer genoeg al weer terug. Wat mij betreft mag dit wel een weekje langer duren.”

Ook even wennen
Mevrouw An Verhees (82) is een bezige bij. Dat is deze vakantiedagen in De Putse Hoeve niet anders. “Ik doe mee aan alle activiteiten omdat ik moeilijk stil kan zitten. Het liefst heb ik de hele dag door wat te doen zoals Rummikub en kaarten. Met mensen omgaan vind ik het leukste en dat gaat hier prima. Hopelijk klaart het dadelijk buiten op en kunnen we samen gaan wandelen in de mooie groene omgeving. Het eten is geweldig goed en het is een prachtig gebouw. Wel moet ik even wennen aan het slapen. Maar ik blijf morgen gewoon iets langer liggen en sta dan fris op. Zo’n midweek op vakantie is heel fijn en afwisselend. Ik verheug me echter ook op de terugreis naar Someren. Dan kan ik mijn dagelijkse bezigheden weer oppakken.”

Tot in de puntjes geregeld
Savant heeft de midweek naar Bergeijk tot in de puntjes geregeld, vertelt Anita Zaalberg, zorgcoördinator bij Savant Sonnehove. “Het welzijn van en goede zorg aan onze cliënten staan voorop. We willen niets aan het toeval overlaten. Vandaar dat mijn collega-zorgcoördinatoren en ik een strak draaiboek hebben samengesteld. Zo hebben we in Bergeijk alles in gereedheid gebracht voor een aangenaam verblijf. Bijvoorbeeld medicatie, spellen en hulpmiddelen. Tevens is met cliënten en hun familieleden overlegd over de gang van zaken rondom het onderhoud en de midweek. Naast ontbijt, lunch en diner zit de dag hier in Bergeijk vol activiteiten. Niemand hoeft zich te vervelen. Door de goede voorbereiding, de mooie locatie en de juiste voorzieningen verloopt alles soepel, merk ik. Dat is mooi om te zien.”

Werkzaamheden gaan voorspoedig
Terwijl de bewoners genieten op hun tijdelijke zorglocatie, vervangt pandeigenaar woCom alle waterleidingen in de woningen van beide woonzorgcentra. “Een hele klus, maar tot nu toe verloopt alles volgens planning”, zegt Gerda Hekker, die namens de woningcorporatie toezicht houdt op de werkzaamheden. “De bewoners zijn tevreden. Sommigen zien niet eens dat er iets is veranderd. Een groter compliment kunnen we niet krijgen.”