Begeleiding bij opvoedingsproblemen

Bedplassen, slaapproblemen, driftbuien. Dit zijn maar een paar voorbeelden die in ieder gezin voorkomen. Maar niet de makkelijkste problemen om samen met je kind aan te pakken. Hoe ga je hier mee om? Wat als je denkt dat je alles al geprobeerd hebt?

Met Thuisbegeleiding bieden we tijdelijke ondersteuning bij de opvoeding van uw kinderen. We werken met methodieken waarbij u nieuwe en praktische inzichten geboden worden voor een gezonde (sociaal-emotionele) ontwikkeling van kinderen waardoor gedrags- en ontwikkelingsproblemen voorkomen of verminderd worden.

Het team van Thuisbegeleiders ondersteunt bij het versterken van de opvoedingsvaardigheden en het verbeteren van het contact tussen ouder en kind. We maken hierbij ook gebruik van Video hometraining en Triple P.

Video hometraining
Video hometraining is een kortdurende ondersteuning waarbij video-opnames worden gemaakt van bijvoorbeeld een spelmoment. Deze opnames worden met u nabesproken en geven inzicht in de interactie tussen u en uw kind en in de mogelijkheden en eigenheid van uw kind. Samen kijken we hoe u daar het beste op af kunt stemmen om de sociaal-emotionele ontwikkeling van uw kind zo goed mogelijk te stimuleren. Zo ontwikkelt uw kind vaardigheden die hij later in zijn leven nodig heeft.

Triple P
Triple P staat voor positief opvoeden. Positief opvoeden heeft als doel de ontwikkeling en sociale aanpassing van kinderen optimaal te stimuleren. De nadruk ligt op het bevorderen van goede communicatie en het geven van positieve aandacht aan kinderen om de vaardigheden te ontwikkelen die ze nodig hebben om evenwichtige volwassenen te worden.

Voor meer informatie over onze begeleiding bij opvoedingsproblemen kunt u contact opnemen met onze Klantenservice. Bel dan naar (0492) 572 000 of stuur een e-mail naar klantenservice@savant-zorg.nl