Zorgtechnologie

Body

Slim gebruik maken van technologie, om zelfredzaamheid van onze cliënten te helpen vergroten.

Tekst

Dankzij de inzet van zorgtechnologie kunnen mensen langer thuis blijven wonen en wordt de zorg ontlast. Savant zet nieuwe technologieën in als deze een bijdrage leveren aan de eigen regie van cliënten en de zorgmedewerker ondersteunen. Op deze manier kunnen we kwaliteit van de zorg verhogen en de zorgkosten verlagen. Bij de inzet van zorgtechnologie wordt altijd gekeken wat wel of niet bij de situatie past. We houden ontwikkelingen van nieuwe technologieën in de gaten en gaan aan de slag met bredere inzet van bestaande zorgtechnologie. Technische hulpmiddelen als de dagkalender of de medicijndispenser zijn mooie voorbeelden die voordelen kunnen bieden aan cliënten en zorgverleners.

 

Media
Dagkalender
Tekst

Dagkalender

De dagkalender helpt om op eenvoudige wijze structuur aan te brengen in het leven van mensen met beginnende dementie. Het hebben van een dagritme zorgt voor rust. Rust voor u en voor uw directe omgeving. De dagkalender toont afspraken op het juiste moment van de dag. De kalender neemt onzekerheid weg en stimuleert de zelfredzaamheid.

 

“De dagkalender geeft mij overzicht, structuur en vooral rust. Want ik kan het niet meer zo goed onthouden. Ik heb mijn medicijn al klaar liggen om in te nemen. Dat doe ik vanmiddag om 15.00 uur, lees ik hier. Ik vind het ideaal."

 

Lees hier wat Mevrouw Holtackers-van Rijt van de dagkalender vindt.

Tekst

Medicijndispenser

De medicijndispenser is een slim apparaat waardoor u altijd op het juiste moment van de dag uw medicijnen inneemt. U, uw mantelzorger of de zorgmedewerker vult het apparaat met de medicatie. Als het tijd is voor uw medicijn, geeft de medicijndispenser een signaal. Het apparaat reikt de juiste medicatie aan. Vervolgens pakt u eenvoudig het zakje met de geneesmiddelen uit het apparaat en neemt de medicijnen in. Wanneer de medicijnen niet op tijd worden uitgenomen, krijgt de zorgmedewerker een signaal.

Bekijk ook dit filmpje waarin een cliënt aan het woord kom.

 

“Dankzij de medicijndispenser krijg ik op het juiste moment mijn medicijnen. De verpleegkundige hoeft hier niet speciaal voor naar mij toe te komen.”

Media
Medicijndispenser
Tekst

Meer weten over andere zorgtechnologieën die wij inzetten?

Lees meer over onze zorgtechnologieën