Bezoekers ontdekken tijdens de open dag de mogelijkheden van wonen met zorg en service

“De Lisse biedt alles wat je nodig hebt”

Afgelopen zaterdagmiddag openden de zeven woonzorgcentra van Savant hun deuren. Bezoekers konden zien wat ‘wonen met zorg en service’ in de praktijk inhoudt. Het is een eigentijds alternatief voor het verdwijnen van het klassieke verzorgingshuis. Het staat garant voor privacy, comfort, veiligheid en gezelligheid. Door het gevarieerde woonaanbod is het voor vrijwel iedereen bereikbaar.

Aan belangstelling geen gebrek op de open dag in woonzorgcentrum De Lisse, gelegen in het centrum van Asten. Veel bezoekers lieten zich informeren bij de verschillende kraampjes en namen een kijkje in een van de appartementen.

Mensen die in De Lisse een appartement huren, kunnen direct gebruikmaken van ‘wonen met zorg en service’. Linda Vermeer, adviseur huur en service, legt uit wat dit inhoudt: “Savant biedt bewoners een extra stukje veiligheid, comfort en gezelligheid. Elk woonzorgcentrum beschikt bijvoorbeeld over een receptie en in alle appartementen is personenalarmering aanwezig. Als er iets gebeurt, kunnen mensen 24 uur per dag professionele hulp inschakelen. Ook is er een gezellig restaurant waar mensen kunnen aanschuiven voor een goede maaltijd en worden er allerlei activiteiten georganiseerd.

Betaalbaar totaalpakket
Naast deze basisvoorzieningen zijn er ook losse diensten te koop, zoals huishoudelijke hulp, een wasservice en begeleiding bij uitstapjes. In de woonzorgcentra van Savant is daarnaast alle denkbare zorg voorhanden voor wie dat nodig heeft.

Veel bezoekers waren verrast over de betaalbaarheid van ‘wonen met zorg en service’. “Al onze woningen komen in aanmerking voor huursubsidie, dus ook mensen met een kleine beurs kunnen bij Savant terecht”, zegt Linda Vermeer.

Mooi en modern
Het echtpaar Bell bracht tijdens de open dag een bezoekje aan woonzorgcentrum De Lisse. Zij overwegen serieus om hier te gaan wonen zodra hun huidige huis verkocht is. Mevrouw Bell vertelt: “We wonen al in Asten, maar ons huis en de tuin worden te groot voor ons. Het is veel werk om dat allemaal bij te houden. Als een van ons ooit alleen komt te zitten, wordt dat helemaal moeilijk. Dat willen we voor zijn, we willen tijdig op een ander plekje wonen.”

Het echtpaar is aangenaam verrast door het woonzorgcentrum. Meneer Bell: “De Lisse ligt vlakbij het dorp, dat vind ik wel prettig. Het is heel mooi en modern en de appartementen zijn best ruim. Het is een fijne gedachte dat alle denkbare verzorging hier voorhanden is. Alles wat je ooit nodig hebt, is er. Ik kan me wel voorstellen dat we hier wonen. Dan gaan we sowieso meedoen met de schilderactiviteiten, want dat doen we beiden heel graag!”

Het echtpaar Bell proeft tijdens de open dag de sfeer van De Lisse.

Het echtpaar Bell proeft tijdens de open dag de sfeer van De Lisse.