Veel interesse in mogelijkheden ‘wonen met zorg’ tijdens open dag

Zorgorganisatie Savant Zorg heeft afgelopen zaterdag 15 maart 2014 veel bezoekers mogen verwelkomen op haar jaarlijkse open dag. Deze werd gehouden als afsluiting van de Week van zorg en welzijn. Als thema voor deze open dag heeft Savant Zorg bewust gekozen voor ‘wonen met zorg’. Veel belangstellenden waren speciaal hiervoor naar woonzorgcentra De Ameide in Helmond en Sonnehove in Someren gekomen. Nu het verzorgingshuis gaat verdwijnen, is er behoefte aan een alternatief. Met ‘wonen met zorg’ geeft Savant Zorg hierop een antwoord.

Tijdens de open dag kregen bezoekers allerlei informatie over wonen met zorg en namen zij een kijkje in een aantal mooie, ruime appartementen. Daarnaast was er informatie over vrijwilligerswerk en mantelzorg en presenteerden samenwerkende organisaties hun diensten aan het publiek. Ook waren er volop ontspannende activiteiten als Rad van Fortuin, Nederlandstalige muziek, dansen en heerlijke hapjes van Savant Culinair.

Veilige en aangename omgeving
“Bij Savant Zorg kunnen mensen gebruik maken van 24-uurszorg en een breed scala aan diensten”, vertelt Diny van Pol, coördinator van de open dag in Sonnehove. “Niet alleen van Savant Zorg zelf, zoals alarmering en heerlijke maaltijden van Savant Culinair. Maar ook diensten van samenwerkende organisaties als apotheek, fysiotherapeut, ergotherapeut en diëtist. Door gebruik te maken van ‘wonen met zorg’ huren mensen bij ons een ruim, modern appartement. Hierdoor wonen ze niet alleen in een veilige en aangename omgeving met een compleet pakket aan zorg, maar hebben zij tevens sociale contacten met andere leeftijdsgenoten.”

Het dressoir
Yvonne Manders is met haar beide ouders voor de open dag speciaal naar De Ameide gekomen om een appartement te bezichtigen. Op de dertiende verdieping genieten ze in de ruime tweepersoons flat van het prachtige uitzicht over Helmond. “Mijn ouders wonen nu nog in een grote eengezinswoning in Helmond”, vertelt Yvonne. “Ze moeten vaak de trap op en af. Ze slapen boven en gaan beneden naar het toilet. Geen ideale situatie omdat het steeds moeizamer gaat. Ze willen wel in Helmond blijven wonen. Vandaar dat we vandaag een kijkje komen nemen. Want als het thuis niet meer gaat, moet je vrij snel een vervangende woonruimte hebben. Voor hen is het belangrijk dat hun meubels en tweepersoonsbed hier passen. We zijn al naar een appartement in andere woonzorgcentra gaan kijken, maar daar was geen plaats voor het dressoir. Hopelijk krijgt die hier wel een mooie plaats.”

Savant Zorg kijkt met trots terug op deze succesvolle open dag en bedankt medewerkers en vrijwilligers voor hun geweldige inzet!